Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Carola Schouten

Carola Schouten Voorgedragen als Nieuwe Burgemeester van Rotterdam

Voormalig Minister en Vicepremier

Carola Schouten, voormalig minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, is door de gemeenteraad van Rotterdam voorgedragen als nieuwe burgemeester van de stad.

Achtergrond

Schouten is 46 jaar oud en heeft een politieke carrière opgebouwd binnen de ChristenUnie. Van 2017 tot 2022 diende zij als minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, en tevens als viceminister-president. Voordat ze de politiek inging, werkte Schouten als sociaal werker.

Voordracht door de Gemeenteraad

De voordracht van Schouten door de gemeenteraad vond plaats tijdens een buitengewone vergadering op donderdagavond. De gemeenteraad is verantwoordelijk voor het voordragen van kandidaten voor het burgemeesterschap, waarna de minister van Binnenlandse Zaken de definitieve benoeming doet.

Schouten, die momenteel nog geen formele reactie heeft gegeven, moet nu wachten op de benoeming door minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken. Indien zij wordt benoemd, zal zij Ahmed Aboutaleb opvolgen, die in oktober 2023 als burgemeester van Rotterdam aftreedt.


Comments